Završna manifestacija XXVI Nedelje zdravlja usta i zuba 2016.

Blistav osmeh – blistava budućnost i „Osmehni se zdravo”

U Zavodu za javno zdravlje Leskovac u petak 20. maja 2016. je održana završna manifestacija XXVI Nedelje zdravlja usta i zuba. Tokom kampanje organizovan je likovni i literalni konkurs dece predškolskog uzrasta i učenika OŠ Jablaničkog okruga pod sloganom „Blistav osmeh-blistava budućnost“ i „Osmehni se zdravo” . Na ovaj konkurs je stiglo 175 likovnih radova, 40 literalnih iz 6 predškolskih ustanova, 18 OŠ i 5 opština Jablaničkog okruga. Nagrađeno je 18 dece sa Jablaničkog okruga, a njihovi radovi biće poslati IZJZ Srbije i ući u odabir na republičkom nivou.

Spisak nagrađene dece

Oralno zdravlje ima veliki uticaj na opšte zdravlje, samopouzdanje, probleme u društvenim odnosima, a utiče i na ključne funkcije kao što su govor i spavanje.

Obeležavanje Nedelje zdravlja usta i zuba jedan je od načina da se podstaknu aktivnosti koje će pomoći da se smanji opterećenje ovim bolestima na nacionalnom nivou. Radeći zajedno možemo ujediniti napore da sprečimo epidemiju karijesa, bolesti desni i gubitak zuba i da pomognemo u održanju zdravih zuba tokom života.


Folder Gallery Error: Unable to find the directory images/stories/1605/nedelja-zdravlja-usta-i-zuba.