PUNKT ZA VAKCINACIJU OD 27.1.2022. JE NA 4. SPRATU U MALOJ SALI DOMA ZDRAVLJA LESKOVAC

Zbog pada interesovanja Leskovčana za vakcinaciju, Štab za vanredne situacije usvojio je predlog Doma zdravlja da se vakcinalni punkt u hali ”Partizan” zatvori, te će se imunizacija građana od četvrtka, 27. januara, nastaviti na 4. spratu male sale Doma zdravlja.

Do sada je u Leskovcu dve doze vakcine primilo 48,76% građana, dok je trećom dozom imunizovano 26% građana, ali pošto se poslednjih dana u hali ”Partizan” svakodnevno vakciniše između 50 i 70 osoba, odlučeno je da se vakcinacija opet preseli u Dom zdravlja.

Vakcinalni punkt u Domu zdravlja Leskovac počeće sa radom 27. januara sa radnim vremenom od 7 do 14 sati svakog dana, osim nedelje. Vakcinacija će se obavljati na 4. spratu u maloj sali, a put do vakcinalnog punkta biće vidno obeležen – piše u odluci.

U Jablaničkom okrugu danas je zabeležen rekordan broj novih slučajeva zaražavanja, čak 312, pa je na sednici Štaba predloženo i da se, u slučaju trenda rasta broja, u Leskovcu i Vlasotincu otvori još po jedna kovid ambulanta.

Podsetimo, hala ”Partizan postala je vakcinalni punkt 20. januara 2021. godine, da bi početkom jula bila doneta odluka da se imunizacijom natavi u Domu zdravlja. Međutim, krajem avgusta, zbog velikog broja zainteresovanih, hala ”Partizan” je opet postala mesto za masovnu imunizaciju.