POTVRDA O VAKCINACIJI- DIGITALNI ZELENI SERTIFIKAT

Građani Srbije od danas mogu da preuzmu Digitalni zeleni sertifikat, odnosno potvrdu o izvršenoj vakcinaciji protiv COVID-19 i rezultatima testiranja na SARS-CoV-2.

Sertifikat, pored ličnih podataka – imena, prezimena, JMBG-a, pola i broja pasoša, sadrži podatke da li je lice vakcinisano, broj primljenih doza, kao i datum primanja prve i druge doze i rezultate PCR testa, Antigenskog i Serološkog testa.

Da bi se dobio Digitalni zeleni sertifikat potrebno je da građani budu registrovani na portalu eUprava.

Nakon prijave i odabira usluge “Digitalni zaleni sertifikat” prikazuje se opcija “Pokreni uslugu”. Potrebno je da, nakon pokretanja opcije “Pokreni uslugu”, građani provere svoje podatke, potvrde e-mail adresu i za par minuta Digitalni elektronski sertifikat stiže na odabranu elektronsku adresu.

Očitavanjem QR koda na Digitalnom zelenom sertifikatu dobijaju se sledeći statusi: za vakcinaciju – zelena boja, ukoliko je primljena prva i druga doza vakcine, odnosno prva doza kod vakcine Astra Zeneka; zatim za rezultati PCR i Antigenskog testa – zelena boja ukoliko su ovi testovi uradjeni u poslednja 72 sata i ukoliko su negativni, a za rezultat Serološkog testa – zelena boja ukoliko je urađen u poslednjih šest meseci (za nevakcinisane osobe), odnosno dva meseca (za vakcinisane osobe) i ukoliko je IgG parametar pozitivan.

👇👇👇

https://euprava.gov.rs/usluge/6554