ZZJZ LESKOVAC OBELEŽIO SVETSKI DAN BEZ DUVANSKOG DIMA I ZAVRŠNOM MANIFESTACIJOM XXIX NEDELJU ZDRAVLJA USTA I ZUBA

 

Danas, 31.05.2019. godine, je u ZZJZ Leskovac obeležen Svetski dan bez duvanskog dima i završna manifestacija 29. Nedelje zdravlja usta i zuba:

Povodom ovih kampanja ZZJZ Leskovac je realzovao dva konkursa i podelio 28 nagrada i 15 zahvalnica:

 1. “Zaštitimo se od duvana” – pristiglo je 50 likovnih radova iz 2 predškolske ustanove, 6 OŠ i 4 opštine Jablaničkog okruga.
  Nagrađeni radovi naći će se na Kalendaru zdravlja za 2020. godinu, koji će biti promovisan 31.1.2020. godine
 2. “Oralno zdravlje čuvamo od najranijeg uzrasta” – Realizovan u periodu od 13-19.5.2019. godine u 29. Nacionalnoj nedelji zdravlja usta i zuba.
  Pristiglo je 90 likovnih radova i 6 literalna iz 4 predškolskih ustanova, 8 OŠ i 4 opšine Jablaničkog okruga.
  Nagrađeni radovi poslati su na Republičku smotru i sa aktivnostima biće predstavljeni na Simpozijumu zdravstvenog vaspitanja u stomatologiji od 7-8.6.2019. godine u Vrnjačkoj Banji.
  Slogan kampanje ukazuje na značaj porodice u formiranju zdravih stilova života i aktivnom odnosu prema očuvanju oralnog zdravlja.
  Slogan je u skladu i sa istraživanjima koja pokazuju da su znanje i navike roditelja u vezi sa oralnom higijenom povezane sa očuvanjem oralnog zdravlja dece i intenziviranja zdravstveno vaspinog rada u starijim razredima osnovnih škola.

Zahvaljujemo se svim vaspitačima, učiteljima i njihovim učenicima koji su učestvovali na nagradnim konkursima i pokazali svoje znanje, navike i aktivan odnos prema svom zdravlju i zdravlju svojih najmilih.Pozivamo ostale da se pridrže ovoj armiji promotera zdravog života u velikoj akciji za sve nas “Zajedno za zdravlje“.