Realizacija nagradnih konkursa u Zavodu za javno zdravlje Leskovac

Tokom maja meseca bila su aktuelna dva nagradna konkursa koje je realizovao Zavod za javno zdravlje Leskovac u saradnji sa Institutom za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ Beograd.

Povodom obeležavanja XXIII NEDELJE ZDRAVLJA USTA I ZUBA (13-19.05.2013) pod sloganom „Zdravi zubi za zdrav život“ raspisan je konkurs za najbolje likovno i literarno rešenje. Učestvovalo je 13 predškolskih ustanova i 18 osnovnih škola iz šest opština jablaničkog okruga. Od ukupno pristignih 320 likovnih i 40 literarnih radova, odabrani su i nagrađeni autori najboljih.

Prvu nagradu za najbolje likovno rešenje u kategoriji predškolskog uzrasta dobila je Danica Stojanović iz PPG Bunuški Čifluk, u kategoriji osnovnih škola od I do IV razreda nagradu je dobio Luka Milošević, učenik III/1 raz. OŠ „Vasa Pelagić“ iz Leskovca, a u kategoriji od V do VIII razreda nagradu su dobile Marina Stojanović, učenica VII/2 raz. OŠ „Stojan Ljubić“ iz Kosančića i Natalija Milovanović, učenica V raz. OŠ „Aleksandar Stojanović“ iz Crne Trave.

Prvu nagradu za najbolje literarno rešenje u kategoriji osnovnih škola od I do IV razreda dobila je Ivana Zlatković, učenica III/2 raz. OŠ „Kosta Stamenković“ iz Leskovca; a u kategoriji od V do VIII razreda nagradu je dobio Darko Stefanović učenik VII/5 raz. OŠ „Radoje Domanović“ iz Bratmilovca.

Nagradni konkurs

 

Povodom obeležavanja Svetskog dana bez duvanskog dima 31. maja, raspisan je nagradni konkurs za najbolje likovno rešenje na temu „Moj dom bez duvanskog dima“ za decu predškolskog uzrasta i učenike osnovnih škola. Učestvovalo je 9 predškolskih ustanova i 11 osnovnih škola iz pet opština jablaničkog okruga. Od pristiglih 250 radova odabrani su najbolji i nagrađeni autori istih.

Prvu nagradu u kategoriji predškolskog uzrasta dobile su Ivana Milenković iz vrtića „Kolibri“ iz Leskovca i Mina Marković iz vrtića „Ciciban“ iz Leskovca; u kategoriji školskog uzrasta od I do IV razreda prvu nagradu su dobile Maja Kostić, učenica I/1 OŠ „Kosta Stamenković“ iz Leskovca i Jelena Zlatanović, učenica IV razreda OŠ „Aleksandar Stojanović“ iz Gradske; u kategoriji školskog uzrasta od V do VIII razreda nagradu je dobio Pavle Stanković, učenik VII/2 raz. OŠ „Vožd Karađorđe“ iz Leskovca.

Nagrađeni radovi će biti postavljeni na Kalendar zdravlja za 2014. godinu.

Nagrađenim učenicima čestitamo, a svima se zahvaljujemo na učešću u nadi da ćemo i dalje uspešno sarađivati!

Centar za promociju zdravlja ZZJZ Leskovac
Tatjana Micić, viša medicinska sestra
Marija Ilić, dipl. psiholog