Nagradni konkursi na temu dojenja i zdrave hrane

INSTITUT ZA JAVNO ZDRAVLJE SRBIJE „DR MILAN JOVANOVIĆ BATUT”
i             
ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVLJE LESKOVAC
CENTAR ZA PROMOCIJU ZDRAVLJA
UZ PODRŠKU MINISTARSTVA ZDRAVLJA REPUBLIKE SRBIJE
 
RASPISUJU KONKURSE
 
ZA IZBOR NAJBOLJIH LIKOVNIH I LITERARNIH RADOVA NA TEME
 
1. „DOJENJE – POBEDNIČKI POEN ZA ŽIVOT”
Konkurs je deo kampanje Nacionalna nedelja dojenja i namenjen je deci iz predškolskih ustanova i učenicima osnovnih škola u Srbiji. Predškolske ustanove treba da pošalju po tri najbolja likovna rada, a osnovne škole po tri najbolja likovna i literarna rada, na adresu -Zavod za javno zdravlje Leskovac ,ul.Maksima Kovačevića 11,16000 Leskovac, sa naznakom „KONKURS – SVETSKA NEDELJA DOJENJA”. Radove slati najkasnije do petka, 26. septembra 2014. godine. Najuspešniji radovi na temu „Dojenje – pobednički poen za život” na okružnom nivou biće nagrađeni na završnoj manifestaciji povodom Nacionalne nedelje dojenja od 29. septembra -5.oktobra u ZZJZ Leskovac, a zatim  dostavljeni Institutu za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut” do 3. oktobra 2014. godine. Žiri sastavljen od likovnih pedagoda i stručnjaka iz oblasti zaštite zdravlja odabraće najbolje radove dece predškolskog uzrasta i učenika na republičkom nivou, a najbolji radovi  će biti objavljeni na sajtu Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut”.
 
2. „ZDRAVA HRANA – ZDRAVA PORODICA”, povodom SVETSKOG DANA HRANE – 16. oktobra i OKTOBRA MESECA PRAVILNE ISHRANE 2014. god. 
Konkurs je namenjen deci u vrtićima i učenicima osnovnih škola na temu: “Zdrava hrana-zdrava porodica“. Molimo Vas da najkasnije do 8. oktobra 2014. god. dostavite po tri najbolja  literarna i likovna rada u kategoriji:- predškolski uzrast (3-6 godina) -učenici nižih razreda od  I-IV   razreda  osnovnih škola.(7-10 godina) -učenici viših razreda  V-VIII   razreda  osnovnih škola ( 11-14 godina). Likovni radovi bi trebalo da budu urađeni na papiru, formata maksimalno do 35 cm x 50 cm. Radove dostavite Zavodu za javno zdravlje Leskovac, Centar za promociju zdravlja (soba 5 na I spratu), ul. Maksima Kovačevića 11, pod šifrom i sa naznakom za konkurs “OKTOBAR MESEC PRAVILNE ISHRANE”.Najbolji radovi biće nagrađeni na manifestaciji povodom Svetskog dana hrane 16. oktobra, na nivou okruga, a zatim dostavljeni Institutu za javno zdravlje Srbije ”Dr Milan Jovanović Batut”, gde ulaze u konkurenciju za nagrade na republičkom nivou.Republičke manifestacije sa promocijom nagrađenih i dodelom nagrada, biće održane u Beogradu početkom novembra 2014.      
 
Centar za promociju zdravlja  ZZJZ  Leskovac