Konkurs povodom svetske i nacionalne nedelje dojenja

KONKURS ZA LIKOVNE I LITERALNE RADOVE U OKVIRU KAMPANJA – SVETSKA I NACIONALNA NEDELJA DOJENJA ZA  2013.god.

INSTITUT ZA JAVNO ZDRAVLjE SRBIJE
„DR MILAN JOVANOVIĆ BATUT“
CENTAR ZA PROMOCIJU ZDRAVLjA
MREŽA INSTITUTA / ZAVODA ZA JAVNO ZDRAVLjE U REPUBLICI SRBIJI
UZ PODRŠKU MINISTARSTVA ZDRAVLjA REPUBLIKE SRBIJE
RASPISUJU KONKURS
ZA IZBOR NAJBOLjIH LIKOVNIH I LITERARNIH RADOVA NA TEMU
„PODRŠKA DOJENjU = PODRŠKA MAJKAMA KOJE DOJE”

 
Konkurs je deo kampanje Nacionalna nedelja dojenja i namenjen je deci iz predškolskih ustanova i učenicima osnovnih škola u Srbiji.

Predškolske ustanove treba da pošalju po tri najbolja likovna rada, a osnovne škole po tri najbolja likovna i literarna rada na adresu Zvoda za javno zdravlje Leskovac, ul Maksima Kovačevića 11. 16000 Leskovac, Centar za promociju zdravlja, sa naznakom „KONKURS – SVETSKA NEDELjA DOJENjA”. Radove slati najkasnije do 25. septembra  2013. godine.

Najuspešniji radovi na temu „Podrška dojenju = podrška majkama koje doje” proglašeni  na okružnom nivou biće dostavljeni Institutu za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut”.  Žiri sastavljen od likovnih pedagoda i stručnjaka iz oblasti zaštite zdravlja odabraće najbolje radove dece predškolskog uzrasta  i učenika na republičkom nivou, a najbolji radovi  će biti objavljeni na sajtu Instituta Batut. 

Ovom kampanjom želimo da još jednom skrenemo pažnju zdravstvenoj i široj javnosti koliki je značaj dojenja kojim se obezbeđuje najoptimalnija ishrana, pravilan rast i razvoj, zaštita i unapređenje zdravlja i deteta i majke, ali i da naglasimo značaj pružanja podrške i pomoći trudnicama, porodiljama, majkama dojiljama i porodici da ostvare uspešno dojenje. Podrška dojenju znači podršku majkama koje doje i to od svih članova porodice, ali i prijatelja, lokalne i šire društvene zajednice.

Centar za promociju zdravlja