“DAJ PEDALU RAKU”

Grad Leskovac se ove godine prvi put piključuje akciju ,,Daj pedalu raku”, koju Ženski centar Milica, organizuje već 7 put, pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja, Ministarstva omladine i sporta i Instituta za javno zdravlje dr Milan Jovanović Batut, sa mrežom Zavoda za javno zdravlje u Srbiji, organizuje u lokalnim samoupravama u Srbiji. Akcija, koja podrazumeva biciklističku vožnju, biće održana u nedelju 3. oktobra, a okupljanje je predviđeno u 11 sati i 30 minuta u

Udruženje obolelih od raka Hrast Leskovac ,Ženski centar Milica iz Vrnjačke banje i udruženja obolelih od raka u preko 30 gradova Srbije i regiona obeležiće sutra Mesec borbe protiv karcinoma dojke. Manifestacija pod nazivom „Daj pedalu raku! održaće se i u Leskovcu  u gradskom parku 03. 10 2021. u vremenu od 12 do 14 časova.

Biciklistička vožnja podrške je deo kampanje „Daj pedalu raku“ ,koja se nekoliko godina unazad sprovodi uz institucionalno pokroviteljstvo Ministarstva zdravlja RS,Ministarstva omladine i sporta RS i podršku IJZS „Dr Milan Jovanović Batut“.

Ove godine Udruženje obolelih od  raka „Hrast“ sa partnerima Centra za promociju zdravlja ZZJZ Leskovac, AVONOM, i Gradskom upravom Grada Leskovca, Spotrtskim savezom Grada Leskovca, Biciklističkim društvom Leskovca,  organizovaće kampanju „Daj pedalu raku“ i u Leskovcu.

Cilj kampanje,pored podrške ženama koje se bore sa rakom dojke,je i promovisanje važnosti obavljanja redovnih pregleda i samopregleda dojke,upražnjavanje zdravih stilova života,posebno sporta sa akcetnom na biciklizam koji je izuzetno važan kako u prevenciji tako i u rehabilitaciji bolesti raka.

Dodjite da podržimo obolele od karcinoma dojke.  U Srbiji godišnje od karcinoma dojke oboli 4.600 žena, a umre 1.600. Akcija ,,Daj pedalu raku”, čiji je cilj podrška ženama obolelim od karcinoma, od ove godine biće organizovana i u Sloveniji, Hrvatskoj i Severnoj Makedoniji.

Zavrtimo zajedno točkove bicikla i dajmo pedalu raku!

Sami možemo da idemo brže, ali zajedno stižemo dalje, do svake žene u Srbiji i regionu.