Sve blagodeti mora za vaše zdravlje

Morska voda sadrži sve elemente važne za naš život – natrijum, magnezijum, kalcijum, kalijum, silicijum, čak srebro i zlato. Morska voda duboko prodire u kožu i time omogućava delovanje minerala i elemenata u tragovima.
More, takođe, sadrži alge koje obiluju mineralima. Alge se odavno smatraju izvorom zdravlja i ljepote. Podstiču obnavljanje ćelija, poboljšavaju izgled kože, stimulišu metabolizam, jačaju imunitet, sprečavaju upale, čiste kožu i pomažu u uklanjanju celulita.
 
Morska so ima svojstva antiseptika i antihistamina, zbog čega je blagotvorna kod kožnih alergijskih reakcija. National Pediatric Hospital već dugi niz godina uspešno koristi kupke s morskom soli za lečenje i ublažavanje alergija.
Takođe, vazduh u blizini mora je zasićen negativnim jonima, olakšava disanje i povoljno deluje na osobe koje boluju od astme.
 
Sunčanje ne donosi samo lep ten, nego nas snabdeva vitaminom D koji je toliko potreban našem organizmu. Da biste dobili vitamin D ne morate se sunčati na najvećoj vrućini. Za sunčanje odaberite prepodnevne ili večernje sate. Obratite pažnju da kreme za sunčanje sprečavaju sposobnost kože da stvara vitamin D.
 
Boravak na moru oslobađa od stresa. Što još ima tako opuštajući učinak kao sunce, lagani vetar i šum talasa…
Letovanje na moru daje priliku da zaboravimo na svakodnevne probleme i u potpunosti se opustimo. Magnezijum, koji morska voda sadrži, dokazano deluje u borbi protiv stresa.
 
More je idealno za sportske aktivnosti. Plivanje, ronjenje, aerobik u vodi, odbojka na plaži… Sport i zdravlje su usko povezani. Zapravo, bez sporta nema zdravlja.
 
More ublažava artritis i bolove u leđima. Zahvaljujući svome sastavu morska voda olakšava bol, smanjuje upale, opušta i podstiče oslobađanje viška tečnosti iz organizma.
 
Kupanje u morskoj vodi podstiče funkcije organa koji filtriraju i izlučuju štetne stvari iz organizma, kao što su jetra, bubrezi i koža.
Zbog svog bogatog sastava, morska voda blagotvorno deluje na kožu i pomaže kod brojnih kožnih tegoba poput dermatitisa, psorijaze i ekcema.
 
I na kraju, plava boja mora i gledanje u daljinu povoljno djeluju na naše oči.
 
More
 
AKO IPAK NE MOŽETE DA OTIĆI NA MORE:
 
1. šetajte po šumi, 
2. Vežbajte,
3. sunčajte se, 
4. kupajte se u reci ili jezeru, 
5. izbegavajte stress, 
6. ostavite televizor, mobilni, komjuter i video igrice, 
7. uzmite s police svoju omiljenu knjigu – čitajte! 
8. priuštite sebi više sna nego inače ,
9. nabavite morsku so i kod kuće napravite kupku od morske soli;