ZA USPEŠAN RAD I 85. GODINA POSTOJANJA, ZAVODU ZA JAVNO ZDRAVLJE U LESKOVCU, DODELJENA JUBILARNA NAGRADA PRIVREDNE KOMORE SRBIJE

 
 
 
Povodom 85 godina uspešnog poslovanja, Privredna komora Srbije dodelila je Zavodu za javno zdravlje u Leskovcu, jubilarnu nagradu za 2015. godinu. Ovo prestižno priznanje uručeno je Zavodu 22. decembra , na sednici Skupštine Privredne komore Srbije.
 
„Sve ovo je rezultat timskog rada na koji sam ponosna. Zavod je i ove godine odolevao starim problemima i hvatao se u koštac sa novim izazovima preventivne zdravstvene delatnosti. Ovu godinu obeležili su izuzetni poslovni rezultati. Urađeno je više od 54 000 mikrobioloških analiza kod 36 000 pacijenata, što je za 10% više u odnosu na period prošlre godine., ispitivanje kvaliteta vazduha u gradu je prošireno na četiri merna mesta, od kojih tri finansira lokalna samouprava, tako da je uvođenjem svakodnevnog izveštavanja na sajtu ZZJZ omogućeno stanovnicima Leskovca da prate koncentracije zagađujućih materija i savete u vidu zdravstvenih preporuka. Nabavljena je nova  labaratorijska oprema za potrebe mikrobiologije, adaptiran magacinski prostor, rekonstruisana kotlarnica, nabavljena nova informatička oprema. Ulagalo se i u ljudske resurse, tako što je 60 zaposlenih steklo međunarodni ECDL sertifikat za rad na računaru, dok se broj ugovora kontinuirano povećava i ove godine iznosi oko 200. Anketiranjem zadovoljstva korisnika naših usluga dobili smo visoku ocenu 4,5. Jedna smo od retkih zdravstvenih ustanova koja ima višegodišnji pozitivni bilans poslovanja i permanentnu likvidnost“, rekla je direktorka prim. dr Ivana Mitić na konferenciji za  novinare 23.12.2015. godine.
 
 
 

Jubilarna nagrada Privredne komore Srbije za 2015. god. dodeljena je Zavodu za javno zdravlje Leskovac povodom 85 godina uspešnog poslovanja.

Posted by Zavod za javno zdravlje Leskovac on Wednesday, December 23, 2015