Karavan “Tvoja štitna žlezda – tvoj štit” – Za sve Leskovčanke besplatna provera štitne žlezde sutra u dvorištu Šop Đokićeve kuće

 

U utorak, 28. maja, od 13 do 19 časova, Leskovčanke će imati priliku da besplatno kontrolišu svoju štitnu žlezdu u okviru pokretnog karavana “Tvoja štitna žlezda – tvoj štit”.

Ovaj događaj će se održati u dvorištu Šop Đokićeve kuće, a organizuje ga udruženje Heroine.

Karavan ima za cilj podizanje svesti o važnosti prevencije i ranog otkrivanja bolesti štitne žlezde. Slogan “Prevencija je budućnost našeg zdravlja” naglašava značaj redovnih pregleda i prepoznavanja simptoma pre nego što dođe do ozbiljnijih oboljenja.

Pored pregleda, danas će biti organizovana i konferencija za sve zainteresovane na ovu temu. Konferencija će se održati u Hotelu Beograd, sa početkom u 17 časova i 30 minuta, gde će stručnjaci govoriti o značaju prevencije i pravovremene reakcije na simptome poremećaja štitne žlezde.Naše sugrađanke će moći da se konsultuju sa lekarima iz Kliničkog centra Niš i Bolnice Leskovac, koji će biti na raspolaganju za sva pitanja i savete u vezi sa zdravljem štitne žlezde.

“Pozivamo sve Leskovčanke da iskoriste ovu priliku za besplatne preglede i edukaciju, kako bismo zajedno doprinosili boljem zdravlju i kvalitetu života u našoj zajednici – navode iz Udruženja.