HALA “PARTIZAN” PONOVO OTVORENA ZA VAKCINACIJU GRAĐANA

Usled velike zainteresovanosti građana za vakcinaciju, ali i kako bi smanjili gužve na vakcinalnom punktu u Domu zdravlja, iz te zdravstvene ustanove saopštavaju da će Leskovčani od sutra, 24. avgusta, opet moći da se vakcinišu i u hali ”Partizan” svakog radnog dana i subotom od 8 do 14 sati.

Novoizgrađena hala je od 20. januara, kada je krenula masovna vakcinacija, do početka juna, bila najveći vakcinalni punkt u Leskovcu, ali je tada na predlog Zavoda za javno zdravlje vakcinacija prebačena u malu salu na 4. spratu leskovačkog Doma zdravlja. Ipak, od kada je krenula imunizacija trećom dozom, počele su da se stvaraju sve veće gužve, pa je odlučeno da se sa imunizacijom nastavi i u hali ”Partizan”.

Zbog velike zainteresovanosti građana, od 24. avgusta vakcinacija će se obavljati u Sportskoj hali ”Partizan”. Vakcinalni punkt radiće od 8 do 14 sati svakog radnog dana i subotom, baš kao i onaj u Domu zdravlja – navodi se u saopštenju.

Poziv za vakcinacijom građana Jablaničkog okruga

Pozivamo ponovo sugrađane Leskovca i celog Jablaničkog okruga da iskoriste ovaj letnji period i prime vakcinu.

Budite odgovorni prema sebi i drugima tako što ćete se što pre vakcinisati i da svi zajedno povećamo procenat vakcinisanih.  Prvu dozu vakcine u Leskovcu je do sada primilo 49.143 ljudi, odnosno 44,64 %, drugom dozom je vakcinisano 46.434 osoba, što je 42,18 %, dok je treću ”buster” vakcinu za sada primilo 427 Leskovčana.

Da bi se povećala spremnost na vakcinaciju, moramo se osloniti na činjenice, odnosno na iskrene i tačne informacije.

Naučno je dokazano da je imunizacija, tj. primanje vakcina, pouzdan način da se obuzda širenje zaraze i da se ona konačno zaustavi. Srah od vakcina nije opravdan, jer su sve vakcine koje se nude našim građanima, ispitanee i odobrene za primenu od nadležnih zdravstvenih insitucije Republike Srbije. Sve vakcine koje su dostupne u Srbiji su bezbedne i efikasne. Nema potrebe za dvoumnjenjem i odlaganjem vakcinacije.

Ako se cilj vakcinacije postigne dovoljno brzo, može biti izbegnut „jak četvrti talas“ epidemije koji se očekuje u jesen i tokom zime. Trebalo bi vakcinisati 85 odsto populacije od 12 do 59 godina i 90 odsto starijih od 60 godina da bi se sprečio nov talas infekcije kooroona virusa u jesen i zimu „delta sojem“ korona virusa.

Smanjenje kontakata među ljudima i pridržavanje osnovnih sanitarnih mera biće neophodno ako počne da raste stopa zaraze.

NIKO NIJE BEZBEDAN, DOK SVI NISMO BEZBEDNI, ZATO SE VAKCINIŠITE U ŠTO VEĆEM PROCENTU!