ZZJZ Leskovac obeležio Svetski dan bez duvanskog dima 2018. i podelio nagrade nagrađenim učenicima na dva konkursa

Danas, 01.06.2018. godine, je u ZZJZ Leskovac obeležen Svetski dan bez duvanskog dima i završna manifestacija 28. Nedelje zdravlja usta i zuba:

Povodom ovih kampanja ZZJZ Leskovac je realzovao dva konkursa i podelio 27 nagrada:
1. “Jedan pušač mnogo žrtava” – pristiglo je 60 likovnih radova iz 1 predškolske ustanove, 5 OŠ i 3 opštine Jablaničkog okruga.
Nagrađeni radovi naći će se na Kalendaru zdravlja za 2019. godinu, koji će biti promovisan 31.1.2019. godine

PREUZMITE SPISAK NAGRAĐENIH UČESNIKA NA KONKURSU

2. “Zdravi zubi u zdravoj porodici” – Realizovan u periodu od 14-20.5.2018. godine u 28. Nacionalnoj nedelji zdravlja usta i zuba.
Pristiglo je 90 likovnih radova i 6 literalna iz 10 predškolskih ustanova, 7 OŠ i 4 opšine Jablaničkog okruga.
Nagrađeni radovi poslati su na Republičku smotru i sa aktivnostima biće predstavljeni na Simpozijumu zdravstvenog vaspitanja u stomatologiji od 8-9.6.2018. godine u Leskovcu.
Slogan kampanje ukazuje na značaj porodice u formiranju zdravih stilova života i aktivnom odnosu prema očuvanju oralnog zdravlja.
Slogan je u skladu i sa istraživanjima koja pokazuju da su znanje i navike roditelja u vezi sa oralnom higijenom povezane sa očuvanjem oralnog zdravlja dece i intenziviranja zdravstveno vaspinog rada u starijim razredima osnovnih škola.

PREUZMITE SPISAK NAGRAĐENIH UČESNIKA NA KONKURSU

Zahvaljujemo se svim vaspitačima, učiteljima i njihovim učenicima koji su učestvovali na nagradnim konkursima i pokazali svoje znanje, navike i aktivan odnos prema svom zdravlju i zdravlju svojih najmilih.Pozivamo ostale da se pridrže ovoj armiji promotera zdravog života u velikoj akciji za sve nas “Zajedno za zdravlje“.


Folder Gallery Error: Unable to find the directory images/stories/zavod/svetskidanbezduvana18.