Nagradni konkurs “Pravo je vreme za zdrav osmeh”

INSTITUT ZA JAVNO ZDRAVLJE SRBIJE
«DR MILAN JOVANOVIĆ BATUT« BEOGRAD
ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVLJE LESKOVAC
STOMATOLOŠKI FAKULTET UNIVERZITETA U BEOGRADU

UZ PODRŠKU MINISTARSTVA ZDRAVLJA REPUBLIKE SRBIJE

RASPISUJU NAGRADNI KONKURS

Za literarni sastav i likovni rad u okviru kampanje »XXII Nedelja zdravlja usta i zuba 2012. godine« na temu:

»PRAVO JE VREME ZA ZDRAV OSMEH«

Konkurs je namenjen deci u vrtićima i učenicima osnovnih škola u Republici Srbiji.

Cilj aktivnosti kampanje je informisanje i sticanje znanja, formiranje ispravnih stavova i ponašanja pojedinaca u vezi sa očuvanjem i unapređenjem zdravlja usta i zuba populacije, a posebno dece i mladih.
Ovogodišnja kampanja se obeležava od 21. do 27. maja 2012. godine pod sloganom

»PRAVO JE VREME ZA ZDRAV OSMEH«.

Ciljevi »XXII Nedelje zdravlja usta i zuba« su:

• da se privuče pažnja javnosti na značaj zdravlja usta i zuba, kao važne komponente opšteg zdravlja,
• da se informiše stanovništvo o metodama za sprečavanje bolesti usta i zuba i da se da podsticaj za njihovu široku primenu,
• da se mobilišu svi segmenti društva da prema svojim obavezama i mogučnostima daju doprinos promociji, unapređenju i očuvanju opšteg i posebno zdravlja usta i zuba,
• da se motivišu doktori stomatologije da primenjuju integrisani pristup u promociji, prevenciji i terapiji bolesti usta i zuba.

Po tri najbolja likovna rada u kategoriji predškolski uzrast i po tri najbolja literarna i likovna rada u kategoriji učenika- uzrast I-IV razred osnovne škole i V-VIII razred osnovne škole, vrtići i škole mogu da dostave Zavodu za javno zdravlje Leskovac, Centru za promociju zdravlja, ul. Maksima Kovačevića br. 11 sa naznakom »Za nagradni konkurs XXII Nedelja zdravlja usta i zuba« do 10. maja 2012. g.

Likovni radovi bi trebalo da budu urađeni na papiru, formata maksimalno do 35 puta 50 cm. Najbolji likovni i literarni radovi biće izabrani na nivou okruga, a zatim dostavljeni Institutu za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut” do 01. juna 2012. godine, gde ulaze u konkurenciju za izbor na republičkom nivou.