Nagradni konkurs – pravilna ishrana

Obaveštavamo Vas da Zavod za javno zdravlje Leskovac i Institut za javno zdravlje Srbije ”Dr Milan Jovanović Batut”

uz podršku Ministarstva Zdravlja Republike Srbije raspisuju

NAGRADNE KONKURSE za likovno rešenje i literarni sastav povodom obeležavanja:

1. NACIONALNE NEDELJE DOJENJA koja će se održati u prvoj nedelji oktobra od 01-07.10.2012. godine pod sloganom: “Razumeti prošlost – planirati budućnost“. Konkurs je namenjen učenicima osnovnih škola Jablaničkog okruga, na temu: “Majčino mleko najbolja hrana”. Pozivamo učenike i nastavnike svih OŠ Jablaničkog okruga, da učestvuju na konkursu i dostave po 3 najbolja likovna i literalna rada, za kategoriju nižih i viših razreda koji se ove godine po propozicijama konkursa rade na formatu maksimalno do 35 cm x 50 cm, dostavite Zavodu za javno zdravlje Leskovac, Centar za promociju zdravlja (soba 5 na I spratu), ul. Maksima Kovačevića 11, najkasnije do 20. septembra 2012. god. sa naznakom za konkurs “NACIONALNE NEDELJE DOJENJA”.

2. SVETSKOG DANA HRANE – 16. oktobra i OKTOBRA MESECA PRAVILNE ISHRANE 2012. god. pod sloganom «Poljoprivredne zadruge: ključ kako prehraniti stanovništvo«. Konkurs je namenjen deci u vrtićima i učenicima osnovnih škola na temu: “Pravilna ishrana i zdravlje”Molimo Vas da najkasnije do 10. oktobra 2012. god. dostavite po tri najbolja literarna i likovna rada u kategoriji:
– predškolski uzrast (3-6 godina)
– učenici nižih razreda od I-IV,osnovnih škola (7-10 godina)
– učenici viših razreda V-VIII, osnovnih škola (11-14 godina).
Likovni radovi bi trebalo da budu urađeni na papiru, formata maksimalno do 35 cm x 50 cm. Radove dostavite Zavodu za javno zdravlje Leskovac, Centar za promociju zdravlja (soba 5 na I spratu), ul. Maksima Kovačevića 11, pod šifrom i sa naznakom za konkurs “OKTOBAR MESEC PRAVILNE ISHRANE ”.
Najbolji radovi biće nagrađeni na manifestacijama povodom ”Nacionalne nedelje dojenja» od 1-07.10.2012.god. i povodom «Svetskog dana hrane 16. oktobra», na nivou okruga, a zatim dostavljeni Institutu za javno zdravlje Srbije ”Dr Milan Jovanović Batut”, gde ulaze u konkurenciju za nagrade na republičkom nivou.
Republička manifestacija sa promocijom nagrađenih i dodelom nagrada, biće održana u Beogradu početkom novembra 2012.god.
Za sva dodatna objašnjenja i informacije možete se obratiti Prim. dr Vanji Ilić na tel: 016/235-020 ili na sajtu www.zzjzle.org.rs.

S poštovanjem
Načelnik Centar za promociju zdravlja ZZJZ Leskovac
Prim. dr Vanja Ilić, spec.soc.med.