HALA “PARTIZAN” PRIVREMENO ZATVORENA, VAKCINACIJA OD DANAS U DPMU ZDRAVLJA LESKOVAC

Na sednici Štaba za vanredne situacija grada Leskovca odlučeno je da vakcinalni punkt u sportskoj hali „Partizan“ privremeno bude zatvoren po preporuci ZZJZ. Građani će od danas vakcinu protiv korona virusa moći da prime u leskovačkom Domu zdravlja, u velikoj sali na četvrtom spratu ove ustanove.

Po preporuci Zavoda za zajvno zdravlja privremeni punkt za vakcinaciju u hali “Partizan” u Leskovcu zatvoren je, a vakcinacija protiv covida 19 će se u buduće obavljati u Domu zdravlja Leskovac, odlučio je gradski Štab za vanredne situacije.

Imunizacija će se obavljati u Domu zdravlja Leskovac na IV spratu u maloj sali u periodu od 8 do 14 sati počev od 7. jula 2021. godine. Vakcine sa izdvojenog punkta u sportskoj hali „Partizan“ u Leskovcu u dogovoru sa Zavodom za javno zadravlje Leskovac će se preneti i uskladištiti u Domu zdravlja Leskovac.

Sva oprema, frižideri i zamrzivači biće preneti i uskladišteni na drugu lokaciju na način da mogu u kratkom vremenu da se ponovo upotrebe za istu namenu, odlučeno je na sednici.

Poziv za vakcinacijom građana Jablaničkog okruga

Pozivamo ponovo sugrađane Leskovca i celog Jablaničkog okruga da iskoriste ovaj letnji period i prime vakcinu.

Budite odgovorni prema sebi i drugima tako što ćete se što pre vakcinisati i da svi zajedno povećamo procenat vakcinisanih sa dve doze vakcina u Leskovcu iznosi 40,31%, a na okrugu je 39,85%. Najveći procenat vakcinacije je na Opštini Medveđa sa 54,80%, dok je najniži na Opštini Lebane sa 34,88%.

Da bi se povećala spremnost na vakcinaciju, moramo se osloniti na činjenice, odnosno na iskrene i tačne informacije.

Naučno je dokazano da je imunizacija, tj. primanje vakcina, pouzdan način da se obuzda širenje zaraze i da se ona konačno zaustavi. Srah od vakcina nije opravdan, jer su sve vakcine koje se nude našim građanima, ispitanee i odobrene za primenu od nadležnih zdravstvenih insitucije Republike Srbije. Sve vakcine koje su dostupne u Srbiji su bezbedne i efikasne. Nema potrebe za dvoumnjenjem i odlaganjem vakcinacije.

Ako se cilj vakcinacije postigne dovoljno brzo, može biti izbegnut „jak četvrti talas“ epidemije koji se očekuje u jesen i tokom zime. Trebalo bi vakcinisati 85 odsto populacije od 12 do 59 godina i 90 odsto starijih od 60 godina da bi se sprečio nov talas infekcije kooroona virusa u jesen i zimu „delta sojem“ korona virusa.

Smanjenje kontakata među ljudima i pridržavanje osnovnih sanitarnih mera biće neophodno ako počne da raste stopa zaraze.

NIKO NIJE BEZBEDAN, DOK SVI NISMO BEZBEDNI, ZATO SE VAKCINIŠITE U ŠTO VEĆEM PROCENTU!