Site icon ZZJZ Leskovac

REZULTATI LIKOVNO-LITERALNOG KONKURSA NA NACIONALNOM NIVOU POVODOM OBELEŽAVANJA SVETSKE I NACIONALNE NEDELJE DOJENJA 2020. GODINE

REZULTATI LIKOVNO-LITERARNOG KONKURSA RASPISANOG POVODOM OBELEŽAVANjA
Svetske nedelje dojenja od 1. do 7. avgusta 2020. godine i Nacionalne nedelje promocije dojenja od 30. septembra do 7. oktobra 2020. godine na temu:

„PODRŽI DOJENjE ZA ZDRAVIJU PLANETU”

Centar za promociju zdravlja Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut” raspisao je nagradni likovni i literarni konkurs na temu „PODRŽI DOJENjE ZA ZDRAVIJU PLANETU” povodom obeležavanja Svetske nedelje dojenja od 1. do 7. avgusta i Nacionalne nedelje promocije dojenja od 30. septembra do 7. oktobra 2020. godine za decu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta u Republici Srbiji. Na konkurs je pristiglo 120 radova: od toga 99 likovnih radova (43 iz predškolskih ustanova, 22 od prvog do četvrtog razreda i 33 od petog do osmog razreda osnovnih škola) i 15 literarnih radova (9 od prvog do četvrtog razreda i 12 od petog do osmog razreda osnovnih škola). Radovi su pristigli iz 16 okružnih instituta i zavoda (18 predškolskih ustanova i 41 osnovne škole). U okviru svake kategorije izabrani su najbolji radovi.

Radove je ocenjivao žiri u sastavu: Tatjana Šljivar, dipl. istoričar umetnosti, dr sc. med. Katarina Boričić, spec. socijalne medicine, Marija Vuković, dipl. psiholog i Milica Salaški dipl. slikar likovnih umetnosti iz Centra za promociju zdravlja. Žiri se sastao 27. novembra 2020. godine, pregledao sve pristigle radove, napravio selekciju i uži izbor radova i potom odabrao najbolje radove u svakoj od pet kategorija.

Čestitamo nagrađenoj učenici Leoni Jevtić VIII-2 OŠ ”Vuk Karadžić” Velika Grabovnica, koja je u kategoriji najboljih likovnih radova od V-VIII razreda osvojila I mesto. Da podsetimo da je Leona osvojila i prvo mesto i na nivou Jablaničkog okruga. Čestitamo  njenoj nastavnici Zorici Puzić.

I nagrada Leona Jevtić VIII-2 OŠ ”Vuk Karadžić” Velika Grabovnica

konkursSDD2020 IZJZ Srbije

Preuzeto sa sajta IZJZ Srbije http://www.batut.org.rs/index.php?content=2146

 

Exit mobile version